lauantai 11. elokuuta 2012

Metsämökillä mustikassa

Torstaina menimme Kiviharjuun ja palasimme sateen vuoksi takaisin kaupunkiin syötyämme grilliruokaa. Perjantaina yritimme uudestaan. Jo säätila kelpasi. Vaimo poimi mustikoita 15 litraa. Minäkin ehkä litran. Metsässä oli vaikea kävellä tallomatta marjoja.
Kiviharjun umpeenkasvaneilla ja hoitamattomilla pelloilla meillä on 4 punaista ja kaksi mustaa viinimarjapensasta. Yleensä niistä ei saa mitään itse, koska räkätit pistelevät herkut poskeensa. Aikanaan yritimme kaikenlaista hirvensarviöljystä lähtien. Nyt peitimme puskat rastasverkoilla. Jospa tehoaa.
Muutama pensas jäi suojatta. Niille pystytimme vanhat Pönttö-Örvelö-pelottimemme, joiden teho lienee siinä, ettei lintu ivanaurultaan pysty syömään.
Lauantai-iltana kylvimme. Ihmeen valoisaa oli vielä puoli yhdeksältä.
Makuuhuoneen uunia lämmitimme eikä yöllä pahemmin paleltanut. Yöllä olisi voinut nähdä perseidejä, mutta taisi olla pilvessä. Enkä enää jaksa, nuorempana tuli niitä satoja katseltua. Kyseessä siis meteoriittiparvi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saarijärvipäivä

Kävimme tämän vuoden ensimmäisen Saarijärvipäivän tekemässä. Kirrätyskeskukselta ja kirpputorila ostimme kirjoja, levyjä, elokuvia ja astioi...