perjantai 7. joulukuuta 2012

Tallinnanmatka 2-6.12.2012

Junalla Helsinkiin, missä kävimme Ateneumissa katsomassa näyttelyn 52 sielua - symbolismin maisema 1880-1910. Aika vilahti, sieltä raitiovaunulla Länsi-Satamaan ja SuperStarilla yli lahden. Hotellina vanha tuttu Park Inn Central joka on meille juuri sopiva.


Tallinnassa oli joulutori avattu, siellä päivittäin kävimme mutta mitään emme ostaneet. Yhdet glögit tosin joimme seisaaltaan. Kahdet glögit joimme torin vierellä pienessä pimeässä krouvissa Raatihuoneentalon alakerrassa. Hieno paikka  mutta surkea vessa.
Ruokapaikat: Peppersack, Basilika ja Ses Bes. Kaikki mainiot.  Kahvilla entisissä, eli Kirjastokahvila, Energia ja Pagaripoisid. Kirjastossa oli kirjapäivät, ostimme sieltä parikymmentä vanhanmallista joulukorttia.
Kumussa kävimme katsomassa näyttelyn Muoti ja kylmä sota. Mielenkiinnolla tuonkin läpi kulki.
Ostimme kaksi pulloa jouluista Vana Tallinnaa, yhden glögipullon, yhden Aino Kallaksen kirjan viroksi, metrin joulukangasta ja runsaasti suklaata sekä hieman ruokia. Tavaraa ei irronnut matkaan.
Paluu Starilla, ratikalla, junalla ja taksilla. Kuopioon oli satanut poissa ollessamme lumen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoja

Kävimme parissa kirjastossa. Veimme vaihtohyllyyn tusinan verran kirjoja, ja otimme itsellemme neljä kirjaa. Lisäksi ostimme kaksi Sapoa poi...