perjantai 23. lokakuuta 2015

Tallinnassa 18-22.10. 2015

Sunnuntaina junalla Helsinkiin, ratikalla Länsi-Satamaan ja Eckerön Finlandialla yli. Hotellina Ilmarine, meille mainio oleskelupaikka.

Kuvassa pääovi vaimon pään kohdalla takana oikealla. Ilmarine on vanha teollisuuslaitos, jonka kuoret ovat tallella ja sisus uusi. Hotellista on lyhyt matka niin satamaan kuin vanhaan kaupunkiinkin, ja ratikkapysäkki on aivan vieressä.

Taskukamera ei ollut mukana, joten kuvia otimme vähän. Tässä Tammsaaren patsas takaapäin. Parhaillaan luen erästä Tammsaaren kirjaa, Hornanperän uusi paholainen. Ja Totuus ja oikeus-sarja oli mainio.
Kadriorgin puisto on komea vielä näin syksylläkin. Puiston vierellä on Kumu, taidemuseo, ja siellä taas kävimme. Jäi ainoaksi kulttuurilaitokseksi tällä matkalla.

Ensimmäisen ravintolaruoan söimme Talukörtsissä, pihvi loistava mutta valkosipuliperunat kehnot. Menemme silti toistekin, paikka on viehättävä. Toinen ruoka F-hooneessa, jossa edellisellä matkalla söimme herkullisimman ruoan. Nyt paikka oli pilattu nuorison hampurilaishollituvaksi. Emme mene siihen läävään enää. Ja kolmas ruoka Ses Besissä, jossa takuuruoat, täytetty kana ja dolmedokset. Tästä emme luovu.
Samaten Energia-kahvila saa tästä lähtien olla rauhassa. Laihaa kahvia ja kehnot eväät. Pagaripoisid kelpaa jatkossakin, ja parhaat pisteet sai nyt Pagarikoda Kalamajassa.
Sukkia ostimme ison kassillinen Kalamajan tehtaanmyymälästä ja juomia Livikosta.
Paluumatka sujui moitteettomasti. Ja huomenna lähdemme laittamaan rantamökin talvikuntoon.

Auliksen värssy oli ilmestynyt Savon Sanomissa matkan aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luettua, osin rantamökillä

51. Outsider (Seppo Tuisku): TOHTORI CAPRAN ROBOTTI § 80 s. Ajanviete 1965 YV Pekka Lipponen & Kalle-Kustaa Korkki nro 1. H...