lauantai 19. maaliskuuta 2016

Luettua

35. Blyton Enid: SEIKKAILUJEN LINNA ***
263 s. Wsoy 1957 2.p (Laila Järvinen) YV
Ennen Viisikoita oli Seikkailujen sarja. Tämä teos on jäänyt mieleen, joten luinpa nyt uudestaan 55 vuoden jälkeen. Kyllä Enidillä on taito kirjoittaa. Asenteet ja muut sellaiset ovat epäilyttäviä (Kylästä tulee mökille mies kantamaan lasten laukut autolta sisälle jne.). Aikansa tuote, ei näitä nykylapsille halua tyrkyttää. Oma.


36. Maupassant Guy de: ALASTON IHMINEN **
248 s. Lehtiyhtymä 1945 AV
Novellikokoelma, alun lyhyet ovat mainioita, mutta loppupuolen pitemmät tylsiä. Kirjassa ei mainita kääntäjää. Oma perintökirja.


37 Waltari Mika: NUORI JOHANNES *****
443 s. Wsoy 1981 AK
Ei Waltari mikään ihmisrakas mies ollut. Kaksi kolmasosaa kirjasta mieslaumat 1400-luvulla riitelevät, onko pyhä henki lähtöisin isästä vai isästä ja pojasta. Ei selvää tule, ja tänä päivänäkin kiista jatkuu. Loppupuolella keskitytään poliitikkojen lupauksiin ja niiden pitämiseen. Putinhan siinä mieleen juolahteli muitten poliitikkosankareiden kera. Teos julkaistiin postuumina. Miksi lie, en ymmärrä. Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...