maanantai 13. kesäkuuta 2016

Luettua, rantamökillä

72. Christie Agatha: NELJÄ SUURTA **
223 s. Wsoy 2007 5.p (Anna-Liisa Laine) RM
Erilaisia tarinoita on yhdistetty, luin netistä luettuani kirjan. Vai niin. No, lähinnä huomasin Poirotin kuoleman ja identtisen kaksoisveljen. Eivät ne kumpikaan totta olleet. Koin teoksen kömpelöksi, minkä osaltaan voi selittää se, että juoni on koottu sirpaleista. Oma.


73. Laine Edvin: ASIAT HALKI **
230 s. Kirjayhtymä 1973 RM
Elämäkerta, joka loppuu juuri kun minua alkoi kiinnostaa. Laine oli näyttelijä eikä niinkään ohjaaja alkuaikanaan. Wikipedia ei tunne hänen kirjallisia töitään ollenkaan, eikä myöskään ensimmäistä vaimoa. Oma, enon perintönä.


74 Curwood James Oliver: VIIMEINEN RAJA **
253 s. Wsoy 1942 3.p (H. Vaaja) RM
Alan näkee neitoa muutaman minuutin ja rakastuu läpikotaisin loppuiäkseen. Tyttö tappaa itsensä mutta eipäs tapakaan vaan löytyy Alanin erämajalta elävänä. Tytön aviomies, joka ei ole saastuttanut vaimoaan kajoamalla tähän saapuu suuren roistolauman kera vaimoaan hakemaan. Ammutaan niin perhanasti ja Alankin kuolla kupsahtaa. Vaan eipä kuolekaan vaan virkoaa ja tuhma aviomies ammutaan oikeesti. Kas pappihan se saapuu ja pari vihitään. Poroillakin ratsastetaan. Sellaista draamaa. Oma.


75 Rekimies Erkki: LAATOKAN LENTÄJÄT **
118 s. Wsoy 1963 NTK 150 RM
Valamon luostarinkin seutuvilla, Sortavalassa ja Laatokan jäällä tässä uljaat lentäjänuorukaiset toimivat. Munkki Miikkulakin vilahtaa. Takakannessa uhotaan tositapahtumista. Jospa niin, mutta ehkä melkoisesti on liioittelua. Jäälautoilta pelastetaan ennen sotia haaksirikkolentäjiä. Etevimmän lentäjä-ässän kerrotaan kuolevan myöhemmin talvisodan taisteluissa Kannaksen yllä. Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VELHOJA MERELLÄ

Luettua:  36. Talvio Maila: PIMEÄNPIRTIN HÄVITYS §§§ 299 s. Wsoy 2021 (2001) 5.p Hirvittävä melodraama. Patruuna raiskasi huusholle...