tiistai 7. kesäkuuta 2016

Luettua

68. Iles Francis: VAKAIN TUUMIN JA HARKITEN **
316 s. Wsoy 1989 3.p (Martti Montonen) Sapo 30 YK
Lääkärimies tappaa muutaman ihmisen ja pääsee syytteestä veräjäkoiran lailla. Vaan joutuupa hirteen murhasta jota ei tehnyt. Niin olin tajuavinani kirjan juonen. Oma.


69 Ollikainen Milla: PIRUNKURU ***
223 s. Like 2015 YK
Kovin on tuttuja paikkoja, Pirunkurusta lähtien. Usein olen näillä seuduilla vaeltanut. Kaivoskiistoista kirjassa on kyse, kaitpa niilläkin on vahva todellisuustausta. Murhiakin tekevät, yksi jää rankaisematta. Tämä on Ylläs-trilogian viimeinen osa, luen muutkin, kunhan löydän. Kirjastosta.


70. Kettu Katja: YÖPERHONEN *****
326 s. Wsoy 2015 JKL/YK
Ketun kieli vei niin mukanaan, että teos vaatisi toisen lukukerran, jotta tajuaisi, mitä tapahtui. Etenkin, puhuttiinko lopussa herra Putinista. Suomalaisista kommunistikoikkareista Venäjälle olen muitakin teoksia lukenut, eikä tämä seurassa häpeä. Ja ihmisinhoa tämä kirja vahvistaa mukavasti. Kirjastosta.


71. Meri Veijo: KAHDEKSAN NOVELLIA SODASTA JA SOTILASELÄMÄSTÄ ***
n. 200 s. Otava 1962 AV
Oikeastihan tämä on osa Manillaköysi-kirjaa, mutta koska luin ne erillään, listaan ne myös erilleen. Ei näissäkään novelleissa sotimista viisaan ihmisen tekona pidetä. Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...