perjantai 21. lokakuuta 2016

Matka Tallinnaan 16-20.10. 2016

Menimme junalla Helsinkiin, missä oli aikaa käydä Ateneumissa katsomassa suomalaisen taiteen kulta-ajan näyttelyä. Finlandia-laivalla menimme yli Tallinnaan, jossa hotellina oli Metropol.
Päävierailukohteena tällä kertaa oli Lennusadamin Viikinki-näyttely. Itse näyttely oli hieman nuiva, mutta muutenhan lentosatama ja sen ympäristö ovat erittäin kiinnostavat. Sukellusveneessä käymme sisällä joka kerta, kun paikalla käymme. Tämä oli kolmas kerta.


Kuva sisältä Lembit-sukellusveneestä. Lienevät torpedoputkia.


Koetan kädessäni viikinkimiekkaa. Painava on heiluteltavaksi. (Sai koskea)

Kuvasin myös viikinkiaakkoset siltä varalta, että joskus tarvitsen:Ruokailut:
Ensimmäisen ruoan söimme paikassa  nimeltä Beer Garden. Hirvimakkaraa söimme, kummallekin oli paistettu kokonainen lenkki ja muutakin tilpehööriä oli liian kanssa. Ei tuo pahaa ollut, mutta emme enää mene paikkaan, jonka seinillä on kymmenen skriiniä näyttämässä koko ajan typerää ohjelmaa.


Tässä kuvassa hirvilenkin syöntiä. Mukana oli myös perunapekonimuhennosta, kaalihauduketta jne. Minä söin koko lenkin, vaimolta jäi puolet laudalle. Ja olo oli ähky.
Seuraavana päivänä kävimme Talukörtsissä vienerleikkeet syömässä. Loistoateria rauhallisessa paikassa. Ja viimeisenä iltana Ses Besissä, minä söin täytetyn kanan ja vaimo viininlehtikääryleitä.

Ostokset:
Suvan tehtaanmyymälästä ostimme taas täyden muovikassillisen sukkia 16 eurolla. Keskturgilta ostin itselleni rahapussin ja Livikosta alkoholituotteita. Suklaatakin hankimme, ja juustoja sekä leikkeleitä.


Joulumatkaa emme tänä vuonna tee. Ja muuten, jopa palelimme katuja kävellessämme. Pitää jatkossa muistaa pukeutua asiallisemmin. Olihan meillä sentään joukkoliikennematkaliput kolmeksi päiväksi, ja käytimme niitä hyvinkin ahkerasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luettua rantamökillä

72. Järnefelt Arvid: ISÄNMAA §§ 199 s. Wsoy 1949 7.p (1893) RM Paatoksellinen kertomus, aikaansa sidottu. Heikki lähtee kotitilaltaan...