tiistai 8. marraskuuta 2016

Luettua, ja käynti asianajajan luona.

141. Reijonen Tuuli: VALOT SYTTYVÄT **
248 s. Otava 1945 JKL/YK
Idyllisen alun jälkeen koittaa sota-aika ja karmea loppu. Vanhoja heiloja, pettämistä, kituva haavoittunut päähenkilö. Ja lopussa pommi surmaa saarelle miehen, jonka vaimo on raskaana. Epäuskottavia henkilökuvia ja tapahtumia. Oma.


142. Papp Desiderius: MAAILMAN TULEVAISUUS JA LOPPU
405 s. Karisto 1934 (1932) (V. Hämeen-Anttila) AK
Oman aikansa tieteeseen perustuva käsitys Maapallon (siis ei maailman), myös ihmisten ja elämän, loppumisesta. Uskomuksista ei puhuta sanaakaan. Nykytiede on osittain samoilla linjoilla. Kirjailija ei uskalla kuvitella ihmisten siirtymistä muualle avaruuteen ennen loppuaikoja. Enpä usko minäkään. Tappavat sitä ennen itse itsensä. Oma.


143 Pohjanmies Juhani: HELIKOPTERI *
112 s. Wsoy 1957 2.p YV
Pienenä poikana tämä teos jäi mieleen. Niin isonakin. Vajassa pojat rakentavat maailman tehokkaimman lentävän laitteen. Sillä huristellaan ympäri Maapalloa ja aiheutetaan suurta tuhoa ja toimitetaan hengiltä lukuisa joukko ihmisiä. Hei hurraa, reippaat pojat saapuvat takaisin Suomeen, tuhoavat keksintönsä ja jatkavat elämäänsä. JP oli säveltäjä, joka pykäsi joutessaan kolme scifijuttua, pitää niiden jokaisen keräilijän hyllystä löytyä. Oma. 

************

Olimme tulleet siihen tilanteeseen, että yhteisellä päätöksellä marssimme asianajajan luokse.  Testamenttihan siinä laadittiin. Homma on meille helppo, koska meillä on vain yksi perillinen. Mutta paljon pyörittelyä mm. lesken asemasta silti löytyi. No, nyt on kaikki selvää, ja voi kuolla rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoja

Kävimme parissa kirjastossa. Veimme vaihtohyllyyn tusinan verran kirjoja, ja otimme itsellemme neljä kirjaa. Lisäksi ostimme kaksi Sapoa poi...