torstai 26. tammikuuta 2017

Hylly järjestyksessä


Ylhäällä yli puolet hyllystä peittää Päätalon Iijoki-sarja, josta olen lukenut nyt alusta yhdeksän ja puoli teosta. Luen sarjan loppuun jos elonpäiviä riittää, mutta kiirettä en pidä. Seuraavat kuusi hyllyä sisältävät kotimaisen scifin ja fantasian kokoelmani, siis alunperin suomalaisten kirjoittamia teoksia, etupäässä viime vuosituhannelta. Luettelo kirjoista löytyy TÄSTÄ.  Toiseksi alimman hyllyn oikea osasto sisältää Topeliusta, ja niiden oikealla puolella on minun lääkevarastoni. Alimmalla hyllyllä ovat jäljellä olevat esperantonkieliset kirjani. Parhaimmillaan niitä on ollut kolmisensataa, olen suurimmasta osasta luopunut. Lisäksi alahyllyn vasemmasta osasta löytyvät sanakirjat ja suomen kieleen liittyvät teokset.
Muut kirjat ovat muissa huoneissa sekä mökeillä. Enimmillään kirjoja oli noin 5000. Karsimme kokoelmaa, emme suinkaan pois heittämällä vaan lahjoittamalla.

2 kommenttia:

  1. No niin! Tuollaisia järjestelyhommia nuo meidän kirjaihmisten hyllyt vaan joskus vaativat. Minun pitäisi käydä läpi keittokirjahyllyni tässä kevättalven aikana ennenkuin aikaa ja tarmoa on taas alettava kohdistamaan puutarhan kevättöihin. Mukavaa viikonlopun alkua!

    VastaaPoista
  2. Hyvää viikonloppua sinullekin, ja toivotan onnistuvaa keittokirjaurakkaa. Meidän puutarhahommamme ovat iän myötä kaventuneet jo liki olemattomiin. Ehkä pienen perunamaan mökille laitamme.

    VastaaPoista

Luettua, osin rantamökillä

51. Outsider (Seppo Tuisku): TOHTORI CAPRAN ROBOTTI § 80 s. Ajanviete 1965 YV Pekka Lipponen & Kalle-Kustaa Korkki nro 1. H...