sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Viimeiset luetut 2016

168. Hämeen-Anttila Virpi: YÖN SYDÄN ON JÄÄTÄ ***
349 s. Otava 2014 YK
On vuosi 1921 Helsingissä ja murha tapahtuu. Sitä selvitellään ja samalla luodaan kuvaa kaupungista liki sadan vuoden takaa. Lopussa on henkilöluettelo, jonka ikävä kyllä löysin vasta kirjan luettuani. Näkyy olevan toisessakin osassa, jota nyt alan lukea. Toden tuntu on vahvana läsnä. Kirjastosta.


169. Halli H. R (Rikhard Ruth).: NELJÄNNEN ULOTTUVAISUUDEN MIES **
203 s. Otava 1919 YV
Alkupuoli on hyvinkin kiintoisaa luettavaa. Seinien läpi kulkeva, haavoittumaton mies komentelee muut ihmiset kilteiksi. Kun homma laajenee koko maailmaa koskevaksi, sotaa käydään liian kanssa. Päähenkilö Tuomas Persson on valistunut itsevaltias, jonka kohtaloksi lopulta koittaa rakkaus. Niinpä pääsevät sotaherrat taas vapaasti uljaita tappohommiaan tekemään. Oma.


170. Hämeen-Anttila Virpi: KÄÄRMEITTEN KESÄ ***
350 s. Otava 2015 YK
Trilogian toinen osa. Letkeästi hommat etenevät. Päähenkilön morfiiniongelma on keinotekoinen lisäke, Sherlok lie ollut kirjailijan mielessä. Ellei asialle sitten löydy kolmannessa osassa järkevää selitystä. Kengänkiillottajapoika on porukan fiksuin tyyppi. Kirjastosta.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...