sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Hossassa 1996

Vuonna 1996 kävimme vaeltamassa Hossassa, ainoa kerta, kun olemme yöpyneet teltassa vaelluksen aikana. Yleensä teimme päivän kestäviä vaelluksia jostain keskuspaikasta.  Olimme kaksi yötä ja reput painoivat niin vietävästi.


Lähtö. Repun painopiste ei näytä näin jälkikäteen olevan oikein. Ensimmäisen puolen kilometrin päässä kummastakin tuntui, ettemme enää jaksa metriäkään. Kahvit piti keittää ja levätä hieman.


Tyypillistä Hossan maastoa. Ylös ja alas ja sama uudelleen. Onneksi puissa oli hyvät merkit, joita seurata. Ei päässyt eksymään.


Sillasta yli. Enpä muista joen nimeä, vai puroko lie. Juomavetemme otimme tuollaisista vesistä, ei tarvinnut vettä mukana kantaa. Hyvältä maistui.


Lepohetki laavulla, kaitpa kahvitkin juotiin. Monet makkaratkin paistettiin, retkiruokia valmistettiin Trangialla. Kevenivät reputkin, vaikka yöpymisvehkeet ne eniten painoivat.


Värikallio muinaisine kalliomaalauksineen. Mukava oli lautalattiaa kulkea, ja hyvin näki punaiset kuviot. Eipä noita ilman siltaa olisi nähnytkään, kun ei ollut venettä mukana.


Ja taas kahvilla, autiotuvalla. Tuvissa emme yöpyneet, pelkästään teltassa. Kolme vuorokautta marssittiin, ja uupuneina palasimme ihmisten ilmoille. Kait meillä oli liikaa tavaraa mukana. Eikä myöhemmin yöjalkaan lähdettykään, vaikka joka kesä jossain kansallispuistossa lenkkejä käveltiin parinkymmenen vuoden ajan. Vasta viime vuonna jäi pitempi lenkki metsässä eväitten kanssa tekemättä.

2 kommenttia:

  1. Niinpä.... se mukaanotettavien ja oikeasti tarvittavien tavaroiden määrä ja laatu on aina vähän vaikeaa arvioida, vaikka olisi useammankin kerran tuollaisilla reissuilla käynyt.
    Saitteko muuten tuon edellisen postauksesi lumityöasian selvitettyä? Toivottavasti saitte, koska se on aika tärkeä asia.

    VastaaPoista
  2. Lumityöasia tulee esiin hallituksessa maaliskuussa ja toivottavasti seuraavassa yhtiökokouksessa jotain päätetään. Toivossa eletään. Terv.
    Pietari

    VastaaPoista

Luettua rantamökillä

72. Järnefelt Arvid: ISÄNMAA §§ 199 s. Wsoy 1949 7.p (1893) RM Paatoksellinen kertomus, aikaansa sidottu. Heikki lähtee kotitilaltaan...