torstai 18. toukokuuta 2017

Luettua

60. Sahlberg Asko: PILATUS *****
440 s. Like 2016 YK
Kertomus Pontius Pilatuksen elämästä. Teos vertautuu Waltarin historiallisiin teoksiin eikä juurikaan jää niistä jälkeen. Pilatus kasvaa Rooman valtakunnassa, sotii legioonassa, siirtyy virkauralle, nimitetään Palestiinaan maaherraksi. Pilatus on eräs aikansa hienoimpia miehiä ja ehdottoman syytön Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen. Niinpä tietenkin, syytön kuten Juudaskin. Itse Jeesus Juudakselle petostehtävän antoi, itse pyysi Pilatukselta tuomiota. Uskottavampi selitys tämä on kuin mitä evankeliumeissa annetaan. Kaiken kaikkiaan upea teos ihmiskunnan pahuudesta, mistä ei voi liian paljon puhua. Kirjastosta.

61 Ilmari Osmo: SIRIUKSEN LÄHETTILÄS *
154 s. Wsoy 1958 NTK 112 YV
Kaksi parikymppistä pojankoltiaista seikkailee Venuksessa ja Maapallolla. Sisiukselta saapuu metallipallo, paikallinen osaäly, joka auttaa nuorukaisia. Maassa syttyy kapina, koltiaiset painuvat paikalle ja älykuulansa avulla nujertavat kapinalliset. Suurin osa teoksesta on pahinta mahdollista sodankäyntiä. Lopuksi viimeisillä voimillaan kuula antaa nuorukaisille elämänohjeita, vaikkakin toteaa, ettei maalaisille voi viisautta siirtää heidän alhaisen kehitysasteensa tähden. No, tuo on totta. Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...