keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Luettua, ja paluu kaupunkiin

85. Innes Hammond: KUOLLEENA JA ELÄVÄNÄ ***
167 s. Otava 1962 2.p (Jaakko Lavanne) RM
Reipasta menoa. Romuttunut maihinnousualus pelastetaan vesille ja perustetaan laivausfirma. Rikolliset sekaantuvat hommiin. Nuori nainenkin pelastetaan pakkotyöstä ja lopussa silmät ovat lemmestä onnelliset. Oma.

86. Kojo Viljo: LIIAN ONNELLINEN ****
248 s. Karisto 1926 RM
Vanhan ajan kunnon novelleja, joissa maalaiselämä kukoistaa ja kuihtuu. Ironiaakin on mukana. Kirjan on joskus omistanut Kuopion vanhainkodin kannatusyhdistys ry. Joten se oli vanhukselle juuri soveliasta luettavaa. Oma.

87 Gilbert Michael: TAIVAAN TUULIIN **
271 s. Wsoy 1959 (Martti Montonen) Sapo 41 YK
Räjäyttelyä, hienostuneita kartanovarkauksia, kirkkokuorolaulua ja muutama murha. Sotkua ei selventänyt se, että lukemisen puolessa välissä kävin viikon rantamökillä. Eli putosin kärryiltä. Oma.

************************'

Palasimme rantamökiltä Jyväskylän kautta kotiin. Kesä kääntyy ikävästi loppupuolelleen. Ensi keskiviikkona haemme sisaren mukaan ja menemme rantamökille joksikin aikaa. 

Kävimme Karstulan tsasounaa katsomassa. Rakennus on kaunis, ja hienolla paikalla. Tosin se on sen verran sivussa, että näkyy vetävän epäsosiaalista ainesta puoleensa. Keräsimme luonnosta tsasounan ympäriltä tyhjiä oluttölkkejä ja kaikenlaista muuta roskaa muovikassiin ja veimme roskiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...