maanantai 14. elokuuta 2017

Luettua, etupäässä rantamökillä

100. Outsider: ATOROX VENUKSESSA ***
122 s. Kansankirja 1947 YV
Eihän näissä Atoroxeissa fysiikka pidä alkuaan paikkaansa, eikä loogisuudesta ole tietoakaan, mutta eivätpä ainakaan eri planeettojen ihmiset puhu kaikki englantia. Kaikenlaista tapahtuu ja matka jatkuu Merkuriukseen. Oma.

101. Remes Ilkka: IKIYÖ **
479 s. SSKK 2003 RM
Juttu Hesarissa innosti minut tätmän lukemaan. Ei pidä uskoa kaikkea lukemaansa. Sujuvasti kirjoitettua teksti on, tärkeitäkin asioita mainitaan eikä logiikkakaan pahemmin petä. Mutta kirjallista arvoa ei ole minkäänlaista. Luinpahan läpi. Oma.

102. Pelttari Tuula: SUSIEN AIKA ***
235 s. Tammi 1984 RM
Sentimentaalinen, lapsellinen, lukijaa kosiskeleva ja naurettava teos. Mutta kas, eikö vain ollut vanhukselle viihdyttävä lukukokemus. Fantasiahyllyssä saa pysyä, on jämeriä, tapahtumia ohjailevia susihukkia nurkissa pyörimässä. Oma.

103. Kukkonen Jussi: TUOMIOVUOREN VARJOSSA ****
244 s. Pohjola 1955 RM
Ihastuttava historiallinen melodraama muinaisesta Suomesta. On orjia (Suomessa?), talolaisia, paha äitipuoli, naimisiin pakottamista, pettämistä, syntistä seksiä, kuolemantuomio ja pelastus. Ja lopuksi nuoret pakenevat kauas korpeen kiltin orjamamman kanssa. Tulion olisi pitänyt filmata tämä. (Leminen filmasi Kukkosen kirjan Ratavartijan kaunis Inkeri, senkin olen lukenut) Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kierros Kuopiossa

  Kävimme Matkuksessa, jossa on mm. IKEA. Kävelimme kerrokset läpi emmekä tietenkään ostaneet mistään mitään. Ikean lisäksi rakennuksessa on...