lauantai 16. syyskuuta 2017

Taidetta koteihin - eli kotiin Jyväskylästä

Kävin sisarta auttamassa muuttohommissa. Vein television uuteen asuntoon ja asensin sen näkymään. Lisäksi hankittiin sisarelle uusi puhelin, vaikka sekin kuulemma on hänelle liian monimutkainen. Pitäisiköhän hankkia hänelle lankapuhelin.
Enon vanha huusholli on näin ollen tyhjenemässä. Sain sieltä taulun, ripustinpa sen jo meillä seinällekin. Vanhan kunnon ajan maisemataulu kuhilaineen kaikkineen. Vanhusystävällinen. (Sisar sai taulun joka kuvaa 1940-luvun Saarijärveä. Rauhaisa sekin on.)


Tässä kuhilastaulu.


Vasemmalla Ahlkvistin jokitaulu, oikealla Vuolaksen meritaulu. Tämän uuden tekijästä minulla ei ole tietoa. Se on ensimmäinen taulu, jonka enoni osti ensimmäiseen asuntoonsa, jonka hän kirvesmiehenä itse teki Helsingin Niittylään. Epäilen 1930-lukua, ennen sotia siis.


Tässä signeeraus. Aimola? Asmola?  En löydä googlella.

Kun olin Jyväskylässä, vaimo osti muutaman Sapon Kuopion kirjaston poistomyynnistä:
Lindell: Yösisko  ja Paretsky: Muistin ansassa. Sapo-lukumme on nyt 290.

Aikaisempi selvitys kotimme tauluista tässä  ja täällä.

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniita tauluja! Hyvä, että löysivät uuden kodin jos eivät siskon seinille enää mahdu. Tosiaankin on aika erikoinen signeeraus. Kimola, Simola....

    VastaaPoista
  2. Nyt toin vain kuhilastaulun, lisäsin blokiin linkin muihin tauluihimme. Terveisiä!

    VastaaPoista

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...