torstai 9. marraskuuta 2017

Luettua, scifipuolelta

145. Harju Antero: XARDONIA-SAARISTON SALAISUUS ***
239 s. Otava 1955 AV
Seikkailujen maailma-sarjan mainio nuortenkirja. Tyynellä valtamerellä on Maapallon älymystön salattu tutkimussaaristo, jossa elämä luistaa mallikkaasti. Kari huuhtoutuu laivalta mereen ja kelluu saarille, kunnostautuu siellä ja pääsee kansalaiseksi. Avaruushissiäkin käytetään, tosin ei kerrota, miten 5 km:n korkeudessa oleva tutkimusasema pysyy ilmassa. Kari toimii neuvokkaasti muiden poikien kera tulivuorenpurkauksen aikana ja pääsee palkinnoksi tutustumaan Antarktiksella olevaan jääasemaan. Sieltäpä lennähtävät vielä Kuuhunkin, jossa tapahtuu lisää seikkailuja. Kirjan viimeiset sivut ovat varovaista psykosofista, ei uskonnollista, paatosta. Oma.


2 kommenttia:

  1. Kyllä sulla tuota luettavaa riittää. Minäkin sain taas lukemisen alkuun kun puutarhatyöt ulkona on tehty tai siis ne, mitä ehti sateiden välissä tekemään. Loput sitten ensi keväänä. Löysin kirpputorilta Arvi Karpovin kirjoittamat lapsuusmuistot Vanhasta Valamosta, Valamo syvimmällä sydämessäni. Upea kirja! Olen käynyt Vanhassa Valamossa neljä kertaa. Ensimmäinen kerta oli syksyllä 1989 kun se avattiin ulkomaisille turisteille ja viimeisin kerta viime vuoden kesällä. Mukavaa Isänpäivää!

    VastaaPoista
  2. Minä olen Vanhassa Valamossa käynyt kolme kertaa. Oli mukava nähdä, kuinka huonokuntoisesta luostarista kehittyi upea kokonaisuus.Viime käynnistä on tosin jo muutama vuosi. Karpovin kirjan olen mielihyvällä lukenut.

    VastaaPoista

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...