sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Luettua

170. Päätalo Kalle: TUULESSA JA TUISKUSSA §§§
671 s. Gummerus 1981 RM/YK
Juuret Iijoen törmässä-sarjan yhdestoista teos. Kallen tarina jatkuu. Mies pääsee toipumislomalle, kokee kaikenlaista ja sairastuu kuppaan, jonka hoito ei ole yhtä yksinkertaista kuin nykyään (tietääkseni, ei ole kokemusta). Kalle hoitaa Siiranmäen vankisiirtolan muonituspuolta, kunnes jatkosota loppuu. Naimisiinkin mies menee. Siirryn seuraavaan osaan Tammerkosken sillalla. Oma.

171. Huovinen Veikko: SIINTÄVÄT VUORET §§§
n. 100 s. Wsoy 1984 10.p (Kootut teokset III) AK
Jossain pohjoisessa poika saattaa tytön siintävien vuorten toiselle puolelle. Matka kestää kolme päivää. Reissu on asiallinen, ja poika huomaa, että haaveet latistuvat täyttyessään. Oma.

172. Salovuori Sakari: TUNTURI-JOONAS JA IHMEAINE §
68 s. Kuva ja sana 1960 YV
Insinööri on keksinyt näkymättömäksi tekevän ihmeaineen. Miksi, se ei selviä. Ainoa tavoite on levittää pojille uskon sanomaa. Tietynlaiset ihmiset ovat taatusti ostaneet pojanviikareille innoissaan tätä teosta. Hyvää on yritys puolustaa vammaisten oikeutta elämään. Lopuksi onneksi hävittävät ainepullonsa. Oma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...