perjantai 19. tammikuuta 2018

Luettua

5. Christie Agatha: KUOLEMAN KOIRA §§§§
231 s. Wsoy 1978 (Anna-Liisa Laine) Sapo 226 YK
Novelleja, joista osa yliluonnollista kauhua. Mukana 25 sivun novelli Syyttäjän todistaja, josta on tehty kolmiosainen televisionäytelmä. Kelvollisia lukukokemuksia ilman tuttuja salapoliiseja. Oma.

6. Ahonen Erkki: TIETOKONELAPSI §§§
150 s. Gummerus 1972 YV
Kyborgista tässä on kysymys. Menehtyneen naisen sikiöstä irrotetaan aivomassa ja liitetään ulkoisiin piuhoihin. Tarkoitus on estää sisäerityksen vaikutus ajatteluun. Tekele kehittyy, oppii tajuamaan ja yhdistetään tiedostojen avulla maailmaan. Pyrkii myös vaikuttamaan maailman menoon. Osaa keskustella ns. hoitajansa kanssa. Valitettavasti keskustelut ovat Ahoselle tyypillisesti hankalia ymmärtää. Lukijassa siis vika. Oma.

7. Lieto Ilmo: MARS-TÄHDEN KÄVIJÄT §§
225 s. Kirja 1930 YK
Marsiinpa nyt matkustetaan. Tiedemies-eno ja pari pojankoltiaista nousevat ihmeellisellä vekottimella ilmoille ja muutamassa päivässä saavuttavat Marsin. Siellä elää kovin monentasoisia eläviä olentoja eri kehitystasoilla. Aikansa ihmiset seikkailevat, kokevat kovia ja henkensä on uhattuna. Rustaavatpa lopuksi kullasta ja eräänlaisesta puusta häkin, jolla noustaan ilmoille ja hurautetaan pikapikaa maapallolle. Voimana käytetään taas ihmeellisesti planeettojen vetovoimia. Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...