sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Luettua

21. Taiga Marton: SUUREN PELIN LOPPU §§§
160 s. Lehtiyhtymä 1945 YK
Miltei kaikki valkoihoiset kuolevat Maapallolta. Afrikassa käydään heimotaisteluja vallasta. Taitaapa muutamasta eloonjääneestä valkoisesta tulla aikaa myöten uuden maailman perusporukka. Ennen kaikkea teos on kyyninen. Oma.22. SUOMALAISIA SAUNANOVELLEJA §§
236 s. Aviador 2017 AK
Erittäin eritasoisia novelleja, yksi ruotsiksi. Mukana vanhoja tekijöitä ja uusia. Vanhat voittivat, vanhuksen mielestä. Kirjastosta.

23. Kare Erkka: SALAPERÄISET SÄTEET *
110 s. Mantere 1945 Seikkailu-kirjasto. YV
Käsittämättömän tökerö tekele scifi-hyllystäni. Scifiä on olevinaan varkaiden liikkumista estävä valokennosto. Eroa nykyään käytettävään on, että valokennoston säteet ovat suoraan tappavia. Ei taitaisi nykylainsäädäntö toteuttamista sallia. Roistot ovat arskoja ja oikeat ihmiset peltosia. Aseilla kalautellaan ja ihmisiä kellariin lukitaan sekä kaasulla tainnutetaan. Komissaari Erkka Kare ammutaan hengiltä. Nuoren Jammun toimista on ”koko kansalle siunauksellista apua”. Oma.

**********'
Luettuani viimeisen kirjan huomasin, että olin sen lukenut jo vuonna 2016, mutta en ollut pannut sitä WHH211-listalle. Vasta typerä loppu muistui mieleen. Panin saman arvion kuin edellisellä lukukerralla.


2 kommenttia:

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...