perjantai 16. maaliskuuta 2018

Luettua

33. Arhippa Pirkko: HIETANEILIKKA §§
222 s. Mäkelä 1984 AK
Tulevaisuuden Forssaa. Robotteja. Ympäristöetsiviä ja koira. Kyllä tämä tieteiskirjallisuutta on, kotoisen lämmintä kuin mummon muusi. Hieman lunnonsuojeluaatettakin löytyy, ja ihmiselämän irvailua. Oma.

34. Taiga Marton: 8 TAIVAALLISTA MIESTÄ §§§
136 s. Jalava 1986 YV
Alunperin jatkokertomus Seikkailukertomuksia-lehdessä v. 1961. Avaruusalus kiitää maailmankaikkeudessa ja palaa Maapallolle. Aikaa on kulunut suhteellisesti, Maapallon ihmiset ovat suurimmalta osin kuolleet outoon sairauteen ja kehitys on palannut keskiaikaan. Lisäksi kiinalaiset hyökkäilevät entisen Suomen alueille. Avaruusmiehet panevat hanttiin ja aloittavat teollisuuden alusta. Minulle vähempi sotiminen olisi riittänyt, mutta saihan minäkertoja ihanan Mirjan vaimokseen, pahan Petterin tempuista huolimatta. Oma.

35. Nenonen Kari: NOITAROVIO
135 s. Jalava 1989 AV
Oma.

36. Kare Sauli: TAISTELU AVARUUSRAKETISTA §§
215 s. Valistus 1963 YK Seikkailusarja 22
Varmaan poikalapsille vetävää lukemista. Logiikasta ei tosin ole tietoakaan, pojat heiluvat aseiden kanssa, sotilaat ammuskelevat, sukellusveneet vehtaavat, saarelle on laskuvarjon avulla pudonnut avaruuslaite. Eipä käy selville, ketkä raketista loppujen lopuksi taistelevat, ja miksi. Oma.

37. Arhippa Pirkko: KONNA JA RUPIKONNA §§
218 s. Mäkelä 1985 AK
Tulevaisuuden Forssassa ympäristöetsivät ovat taas töissään. Virkamiehistä, ja ihmisistä yleensäkin, irvaillaan oikein raskaimman kautta. Hyvä niin. Oma.

**************************'
Nenosen Noitarovio on Wanhan Herran kirjoittama. Siksi en mitenkään arvioi sitä. Olen jäävi. Sama koskee myös Boriksen ja minun sekä muiden herrojen tekstejä. 
Kaikki nämä teokset ovat scifi/fantasiahyllystä, ja ne on siirretty mukaan listaan WHH 211.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä talvella muuta tekisi kuin lukisi

14. Linnus Olavi: SEIKKAILU ATOMIMAAILMASSA § 200 s. Tammi 1948 Nuorten sarja 3 YK Nimi johtaa harhaan - pyöritään sekä makro- ett...