sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Luettua

45. Turunen Heikki: PUNAHONGAN HEHKU §§§ §§
433 s. Wsoy 1982 YK
Hupeli-sarjan kolmas osa. Asutustilallisen elämä ei herkkua ole. Vilho ja Kyllikki ovat jo eron partaalla eikä tilasta luopuminenkaan kaukana ole. Kuudes lapsi kuolee kohtuun, naapuri hukkuu, tila siirtyy virallisesti asukkaiden haltuun ja uusi reki ostetaan. Sillä huputiti hei kuljetaan kohti epävarmaa tulevaisuutta. Matka jatkuu. Oma.

46. Haakana Veikko O.: LUOLAPOIKIEN PALUU §§§
174 s. Valistus 1958 AV
Paleofiktio.
Jatko kirjalle Luolamiehen pojat. Rinnan itse kertomuksen kanssa on tieto-osia, joissa kerrotaan varhaiskivikaudesta. Tulivuori purkautuu ja maa järisee. Lopussa vanhemmasta pojasta tulee luolaheimon päällikkö, ja lapsikin syntyy vesikansan edustajan Lolan kanssa. Oma.

47. Outsider (Seppo Tuisku): AVARUUSMARSALKKA §§
96 s. Ajanviete 1962 YV
Pekka Lipposen seikkailuja 63
Pekka kuljetetaan Roo-hirviöiden planeetalle, jossa on samannäköistä kuin muinaismaapallolla. Hirviöt tosin ovat maallakulkevia mustekaloja. Kapinoita lietsotaan ja Auderialin planeetalle palautetaan rauha. Pekka kuskataan takaisin Maapallolle. Onneksi lopuksi ei herätty unesta, siitä toinen pykälä. Oma.


(WH HH:n mukaan Avaruusmarsalkan rikoo on riskillä ruma.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...