tiistai 15. toukokuuta 2018

Luettua

60. Kärkkäinen Tero: VIHREÄN PLANEETAN VANGIT §§
228 s. Kirjapaja 1986 YV
Maapallon avaruusalus rikkoutuu avaruudessa, maahanpaluu ei onnistu vaan pitää laskeutua vieraalle planeetalle. Paikalla on ihmisolentoja, hyviä ja vähemmän hyviä. Sotaa ei käydä. Vähemmän hyvät kaappaavat aluksen, pari kakaraa jää ulkopuolelle. Sitten kiltimmät löytävät lapset ja liki lehmätkin saadaan liitämään. Avaruusalus vapautetaan, koneet saadan korjattua ja paluu maapallolle alkaa. Kustantajan sana löytyy loppupuolelta: Asukkaat ovat Atlantiksesta aikanaan tulleet. "Hei, tarkoittaako tuo, että emme polveudukaan apinoista?" poika huudahtaa. Liekö kirjailija Kärkkäisten liikesukua? Oma.

61. Utrio Kaari: PIRITA KARJALAN TYTÄR §§§§
297 s. SKK 1973 YK
Pirita oli aatelissukuinen nainen1400-luvulla, jonka äiti livahti luopiomunkin matkaan ja kuoli synnytykseen. Pirita joutui orjaksi ja eli monivaiheisen elämän. Lopuksi kiitos seisoo kunnon miehen hahmossa ja Piritasta tulee aviovaimo, kappas kummaa, entiseen sukukartanoonsa joka on vaihtanut omistajaa. Viihdettä parhaimmillaan yhdessä väkevän ajankuvan kera. Oma.

62. Kågerman Elisabet: MATKA OMALLA VASTUULLA §§§
229 s. Gummerus 1962 (Elsemaj Hurmerinta) Salama 106 RM
Salapoliisikertomus kuin Maria Langia nuorena. Viihdettä koko rahalla (50 senttiä). Oma.

************************'

Rantamökillä on ollut lämpimämpää kuin koko viime kesänä. Loppuviikosta ilma huononee ja palaamme kaupunkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...