keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Luettua

69. Innes Hammond: VEIJARIN TESTAMENTTI §§§
308 s. Otava 1959 (Risto Kalliomaa) RM
Muistan lukeneeni kirjan Riepuniemessä sängyllä seinäryijyn alla maaten yli 60 vuotta sitten. Ja juonestakin oli jotain jäänyt mieleen. Öljyä saattaa löytyä Kalliovuorilta ja poraamisen aikaan toinen porukka rakentaa patoa jonka alle öljykenttä jäisi. Kahnaustahan siitä tulee. Öljyä löytyy. Pato hajoaa. Parantuupa päähenkilön syöpäkin ihmeellisesti ja sirkeän vaimon miekkonen itselleen saa. Oma.

70. Suosalmi Kerttu-Kaarina: SYNTI §§
170 s. Otava 1957 RM
Kaksi novellia naisista. Ensimmäinen on luulosairauskuvaus, toinen kertomus naiseta, jota mies pettää ja hakkaa. Takakannen (mies?)toimittajan mukaan ensimmäisessä on kyseessä "vaikea syyllisyydentunto" ja toisessa vaimo "syyttää kärsimyksisään muita, lähinnä miestään." Että sellaista menoa Otavalla 1950-luvulla. Oma.

71. Rae Kalle (Kaarlo Erho): TAISTELU KULTAJOESTA §§§
225 s. Kirjokansi 1956 YV
Kadonnut Kansa-kertomus. Suomensukuisia permalaisia on jäänyt aikoja sitten Kuolan niemimaalla eristyksiin laaksoon. Kultaa etsivät henkilöt joutuvat vahingossa heimon pariin. Eräästä nuorukaisesta tulee jopa heimon ruhtinas, jota arvoa hän ei ota vastaan vaan livahtaa paikalta. Reipas seikkailu, jatkoa teokselle Kilpajuoksu Kultajoelle. Oma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...