perjantai 1. kesäkuuta 2018

Tallinnassa 27-31.5.2018

Perinteisen kevään Tallinnanmatkan teimme 27-31.5. Hotelli Metropol, laivamatkat Finlandialla. Ratikoilla ja busseilla reissasimme ympäri Tallinnaa. Kadriorgin palatsissa katselimme Aizakovskin näyttelyn.  Mies maalaili meritauluja, joita olemme nähneet mm. Valamon luostarissa (ei valenäyttelyssä), Ateneumissa jne.
Ruokailut: Tuloiltana söimme huoneessa pitsanpaloja, olutta ja konjakkia. Muut ateriat Hell Huntissa, Karja Kelderissä ja Talu Körtsissä. Körts voitti tällä kertaa. Kahvit joimme kerran Energiassa ja kahdesti Pagarikodassa, joka on mainio paikka.
Lauantaina alkoivat Vanhan Kaupungin päivät. Avajaiset olivat mainio tapahtuma Raekoja Platsilla. Tunnin esitys kertoi Viron satavuotisen historian ja torin yli korkealla pyöräili nainen Viron lippua heilutellen.
Kaikki matkat osuivat nappiin ja vasta kotona väsytti.


Kävin taas parturissa. Pitäisi kait käydä tiukempaan, kun kukaan ei nyt tunne.


Rusalka oli laiva,  joka upposi mukanaan 124 miestä. Tämä on muistomerkki Kadriorgin rannassa.


Ilmavaijeripolkupyöräilyä Raekoja Platsin yläpuolella.


Avajaiset menossa. Oikealla Stalin, jota ei suinkaan juhlittu. Musiikkinäytelmä oli mieleenpainuvaa seurattavaa. Ja tori oli täynnä väkeä. Etenkin, kun ilmat olivat koko matkan ajan helteiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...