maanantai 29. lokakuuta 2018

Luettua, etupäässä lumisella rantamökillä

129. Laulajainen Leena: NOIDAN KUMMITYTÄR §
180 s. Tammi 1996 YV
Tyttösille tarkoitettu teos, jonka luin nähdäkseni, kuuluuko teos fantasiahyllyyn. Läheltä liippasi, savijumala-patsas puhuu ja näyttää kuvia, mutta unia ovat ja harhaa vainen. Poistin siis fantasiahyllystä. Oma.

130. Peters Ellis: MUNKINHUPPU §§§§
236 s. Otava 1989 (Juhani Karve) RM
1100-luvulla tapahtuu kaikenlaista luostarissa Walesissa. Veli Cadfael saa myrkytysmurhan ratkaistua, pelastaa syyttömän ja ohjaa syyllisen maanpakoon, kunhan tämä on luvannut parantaa tapansa. Munkin vanha heilakin pyörähtää näyttämöllä, mutta siveys säilyy. Oma.

131. Kapt. Hell (Vesa Syrjänen): MIES, JOKA TIESI §§
181 s. Ilmarinen 1947 RM
Sujuvan loogisesti rustattu kertomus Marokosta, jossa kapinalliset kapinoivat Ranskan muukalaislegioonaa vastaan. Suomalaisvertakin legioonassa on. Valitettavasti legioona voitti eikä Marokko päässyt itsenäistymään. Oma. 


Kansikuvan tekijä ei ole jättänyt puumerkkiään. 
 
132. Virta Lauri: 24 TUNTIA §
150 s. Ilmarinen 1944 RM
Kömpelösti kirjoitettu typerä ja epälooginen selvitys rikoksesta, jossa myrkkyä tyrkitään makeiseen ja väärä neito vahingossa tapetaan. Moraalista opetusta on olevinaan mukana ja kyynelin purskuvat niin vuorineuvos kuin hänen hulttiopoikansakin. Myrkyttäjä surmaa itsensä syanidilla, joka myyjätärtytöllähän sitä piironginlaatikosta löytyy. Oma.


Tämä kansi on Ami Hauhian laatima. Puumerkki on kirjan nimen perässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...