torstai 25. lokakuuta 2018

Luettua

126. Rane Irja: KIINAN KEISARIN LENTÄVÄ HEVONEN §§§
191 s. Wsoy 1985 YV
Satu idästä, missä mongolialainen poika Kuu kulkee lentävällä hevosella Kiinan keisarin luo. Matkalla tavataan alati kasvava kukka ja itseään hallitseva tahto. Löytymättä jää pitkän iän yrtti. Loppuhuipennus jää vajaaksi, vaikka hyvää tahtoa niin Kuulla kuin kirjoittajallakin on. Oma.



127. Topelius Z.: LUONNONKIRJA
301 s. Wsoy 1929 16. p YK
Ala-alkeiskoulujen tarpeeksi kirjoitettu teos, jossa luonto käydään osa kerrallaan läpi. Kolme ensimmäistä lukua on fraktuuralla, loppu nykykirjaimin. Liekö loppu kirjoitettu uudelleen tiedon lisääntyessä. Mahdollista toimittajaa ei ole mainittu. Juurikaan virheitä kirjasta ei löydy, tekijä tunnustaa tietämättömyytensä esim. magneettisuuden ja revontulten aiheuttajasta. Jumalaan vedotaan jatkuvasti ja teos loppuu raamatunlauseisiin. Mielenkiintoista luettavaa. Oma.



128. Tamminen Petri: MUITA HYVIÄ OMINAISUUKSIA §§§§
141 s. Otava 2010 YK
Kokoaan suurempi kertomus, itseironinen teos, jonka lukeminen ei ole kiusallista. Sanoisinpa tätä erittäin positiiviseksi kirjaksi jossa nauretaan negatiivisille asioille. Oma.

****************

Vaihdatimme firmassa nastarenkaat alle. Vaihdon aikana kävimme kirpputorilla, mistä ostimme Sapo-kirjan Tappava Hellyys, tekijä Reginald Hill. Sapoja on meillä nyt 322.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JUMISSA

Luettu: 43. Hakkarainen Milka: HIIDENJUMI §§½ 310 s. Myllylahti 2023 Kielellisesti verraton teos alkaa synkeän lupaavasti. Valitettav...