torstai 29. marraskuuta 2018

Luettua, ja siivoamassa Jyväskylässä

143. Mäki Reijo: KUOLEMAN KAPELLIMESTARI §§§
313 s. Otava 1991 JKL/YK
Toki olen tämän ennenkin 25 v. sitten lukenut. Reipasta menoa, liikaa ruumiita ja vähemmän voisi myös viinaa juoda. Hyvä, ettei Vares tupakoi. Juonessa on politiikkaa Urkista lähtien ja Jussin isä tekee suurimmat sankariteot. Yksi heila ammutaan mutta toinen vanhempi tapaus asettuu naisystävän virkaa hoitamaan. Ruotsissa pyöritään puolet ajasta. Oma.

144. Somersalo Aili: MESTARITONTUN SEIKKAILUT §§§§
143 s. Wsoy 1978 7. p YV
Hieno kertomus Satumaan Mestaritontusta, joka pelastaa kuninkaallista väkeä milloin kivestä, milloin Ahtolasta, ja saattaa aikaan hovihäitä kuin Buckinghamin palatsissa ikään. Taikakeinoja käytetään ja eriskummallisilla laitteilla ajellaan. Onni Mansneruksen mainio kuvitus. Suomalaisen fantasian perusteoksia. Tyttären kirja minun fantasiahyllyssäni.


**********************'
 Kävin sisaren luona Jyväskylässä, olin paikalla peräti neljä yötä. Pidin melkoisen suursiivouksen ja yritin olla muutenkin avuksi.  Sisaren olisi parempi elää palvelutalossa, mutta hän itse hauluaa ehdottomasti olla kotonaan niin kauan kuin pystyy. Vein hänelle kassillisen kirjoja. Eläkkeellä oleva kirjastonhoitaja (84) lukee mielellään. Rollaattorilla onnistuu kaupassa ja apteekissa käynti, mutta liikkumisen halu puuttuu. Hän ei suostu tulemaan meille edes joulua viettämään.

2 kommenttia:

  1. Niinpä... palvelutalo vai/tai oma koti. Eipä varmaankaan ole ihan helppoa päättää, että kumpi. Kuitenkin oikein hyvä, että pystyy liikkumaan ja lukeminenhan on yksi parhaista ajanviettotavoista. Ja hienoa on sekin, että velipoika käy aina silloin tällöin auttamassa.

    VastaaPoista
  2. Minun kohdaltani hankalinta on kahden vanhuksen nukkuminen pienessä yksiössä. Eikä vaimo voi ajatellakaan mukaan tuloa, silloin meitä olisi kolme vanhaa vanhaa varista...

    VastaaPoista

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...