keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Luettua, ja on vanhuksella taas mielipidekin

147. Simenon Georges: MAIGRET JA MIES SEINEN RANNALTA §§§
184 s. Otava 1961 (Osmo Mäkeläinen) YK
Poliisi auttaa kuolemaantuomitun miehen pakenemaan sellistään. Miestä seurataan, ja oikea murhaaja löytyy. Rauhaisa päättelyllä selviävä juttu, kuten Maigretit aina. Oma.

148. Leonard Elmore: VALDEZ §§
198 s. Bookkari 2009 (Jorma-Veikko Sappinen) YK
Leonardilta olen monta dekkaria mielelläni lukenut, ja sujuvaa tekstiä on tämäkin. Lännessä ratsastetaan ja coltit heiluvat lonkilla. Haulikollakin monta ihmistä tapetaan. Kirjailija loihtii tutun tunnelman: miestä kohdellaan kaltoin ja kostomieli herää. Vaan eipä lopussa kohdatakaan takapihalla takinhelmat liehuen. Loppu on jopa väljähtynyttä kamaa eikä ratkaisua anneta. Oma.

*******************
 Helsingin uuden kirjaston nimeksi tuli Oodi. Tarjolla oli myös loistava LASTU, joka olisi liittynyt  Juhani Ahon kautta suomalaiseen kirjallisuuteen ja myös rakennuksen ulkomuotoon sekä siinä paljon käytettyyn puumateriaaliin. Mutta joillekin tämä ei kelvannut, piti olla vierasperäinen sana. On siina selkärangatonta meininkiä, oman kulttuurin häpeämistä ja suoranaista tyhmyyttä.

2 kommenttia:

  1. Minä olisin myöskin ollut Lastun kannalla. Oodihan liittyy lauluun ja runouteen. Onhan sitäkin aihetta kirjastossa tietenkin, mutta kuitenkin....
    Ja niin, oikein hyvä, että ajokorttioikeutesi jatkuu. Helpottaa elämää ja kulkemisia melkoisesti.

    VastaaPoista
  2. Mökkielämä loppuu ajokortin myötä. No, ei nyt ollut hetkekään oikeata huolta asiasta. Saa nähdä, kuinka kasikymppisenä pärjää (jos elää).

    VastaaPoista

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...