sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Luinpa pari kirjaa. Ja joulu loppuu loppiaiseen.

5. Lilja Matti: DARIAN AARTEET §
96 s. Karisto 1948 YV
Pekka jatkaa seikkailujaan tuntemattomassa ja salaisessa keskiafrikkalaisessa maassa, Dariassa. Sarjan kolmannessa osassa roistot tunkeutuvat alueelle ryöstääkseen valtakunnan aarteet. Homma epäonnistuu, Pekkakin puuhailee kaikenlaista. Teos on rasistinen ja väkivaltainen tekele, onneksi nykyiset nuortenkirjat taitavat levittää rauhanomaisempaa aatetta. Oma.




6. Päätalo Kalle: NUORIKKOA NÄYTTÄMÄSSÄ §§§
620 s. Gummerus 1984 YK
Kalle aloittelee rakennusmiehen uraa ja käy vaimonsa kanssa Kallioniemessä. Matka on hankala, liikenneyhteydet olemattomia ja Kalle huomaa vieraantuneensa kotiseudustaan. Vaikka tässä teoksessa on paljon sivuja, ei asiaa ole kuin puolet edelliseen Päätaloon verrattuna. Ladonta on isompaa ja harvempaa. Mukavampi tätä oli lukea. Kymmenen Iijoki-sarjan teosta vielä odottaa, 14 on takanapäin. Oma.

*****************'
Joulusta on selvitty. Huomenna viedään kuusi jätekatoksen viereen ja palataan normaalielämään. Kanarian matkaan 31 päivää.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoja ilman lainauskorttia kirjastosta

 Joutessamme kävimme Siilinjärvellä. Kiersimme Elävän Kaupan, ViaDian ja iiniMiinin (puolikirpputori)  löytämättä mitään. Kirjaston vaihtohy...