tiistai 9. huhtikuuta 2019

Halki lumen ja tuiskun: Saarijärvipäivä, ja luettukin on.

Rantamökillä on täysi talvi.


 Kaikesta huolimatta kaivoimme auton esille ja ajoimme varovaisesti Saarijärvelle. Kahvit Äijäsellä, kirpputoriostokset Kierrätyskeskuksella, käyttötavaraa Tokmannilta ja ruokaostokset S-marketista. Kotimatkalla otimme kaksi kanisteria juomavettä Kannonkosken S-kaupan seinän hanasta. Ja mökille pääsimme, onneksi emme ole vaihtaneet vielä kesärenkaita. Kirpputorilta ostimme mm. sapon: Christie:  Aikataulukon arvoitus  (334).

Luettua:

44. Metropoliitta Panteleimon: KOHTALOKAS LENINGRADIN-MATKA §§
213 s. Myllylahti 2015 RM
Leppoisasti kulkeva poliisikertomus, koskijärveläiset lähtevät Leningradin matkalle ja yksi heistä myrkytetään. Poliisinrouva Elisabet Urhonen auttaa viranomaisia löytämään syyllisen. Aina lopussa Pantsu muistaa olevansa metropoliitta ja ratkaisu hieman lässähtää.

45. Paasilinna Arto: UKKOSENJUMALAN POIKA §§§§
262 s. Wsoy 1984 RM
Muinaissuomalaisten uskonto palautetaan Suomeen. Ukko-jumalan poika Rutja saapuu Suntion pitäjän Penteleen kylään salamakyydillä ja vaihtaa hahmoa Sampsa Ronkaisen kanssa. Siitä rupeavat asiat rullaamaan. Maahisia ja keijujakin vilisee ja uusmuinaisuskonto saa jalansijaa yhä enenevässä määrin. Uususkonnon kuusi käskyä ovat hyvin inhimilliset ja kaikin puolin oppi tuntuu luonnikkaalta. Kun hommat on hoideltu, Rutja-poika palaa Taivaaseen, eikä Suomi ole enää entisenlainen.



Paasilinna on lisätty kohtaan Luettu fantasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kierros Kuopiossa

  Kävimme Matkuksessa, jossa on mm. IKEA. Kävelimme kerrokset läpi emmekä tietenkään ostaneet mistään mitään. Ikean lisäksi rakennuksessa on...