lauantai 20. huhtikuuta 2019

Kirkossa, fantasiaa ja Tallinnaan

Luettua, fantasiahyllystä:

51. Mäkelä Juhani: MAAILMAN SUURIN SAUNA §§
192 s. Wsoy 1994 AV
Suomalaiset rakentavat keskelle Suomea saunan, johon koko kansa mahtuu yhtä aikaa saunomaan. Hieman tämä on yhden vitsin ylimittainen kertomus, mutta ei sen lukemisessa tullut hätä käteen. 

 

52. Paasilinna Arto: HERRANEN AIKA §§
196 s. Wsoy 1980 2.p YK
Toimittaja kuolee ja jää eräänlaiseen välitilaan, missä pystyy liikkumaan paikasta toiseen ajatuksen nopeudella, seuraamaan elävien ihmisten toimia ja keskustelemaan toisten vainajien kanssa. Satiiria löytyy, parasta valitus englannin kielen liian suuresta vaikutuksesta suomen kieleen ja nuorten elämään (jo 40 vuotta sitten!). Platooninen rakkauskin syttyy, ja vainaja paavi Pius IX tavataan. Heikkouskoinen mies tuokin oli.


*********************************
 Pitkänäperjantaina kävin kuorossa laulamassa Kristuksen hautauspalvelun katedraalissa. Kynttilät kädessä kiersimme kirkon, Kristuksen hautakuvaa kannettiin, kirkonkellot soivat ja laulu kaikui. Toinen kierto suoritetaan pääsiäisyönä, mutta silloin vanhus jo nukkuu.

Tilasimme toukokuulle kevään Tallinnan matkan. Neljä yötä hotelli Ilmarisessa. Saanpa taas tukkani lyhemmäksi Rottermanin yläkerrassa, vanhan virolaismummelin tuolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...