torstai 2. toukokuuta 2019

Luettua: Maa nousee ja rikoksista rangaistaan.

58. Päätalo Kalle: NOUSEVA MAA §§§
639 s. Gummerus 1985 YK
Kalle saa omakotitalotontin ja aloittaa kirvesmieshommat. Käytetyn polkupyöränkin hankkii. Hiljalleen soljuvat tapahtumat ja joka naulankopautus kerrotaan. Ajankuvana tästä saa liiankin huolellisen selvityksen. Mutta aion lukea Iijoki-sarjan loppuun asti.

59. Dostojevski F. M.: RIKOS JA RANGAISTUS I §§§§
317 s. Otava 1975 (1866) (Juhani Konkka) YK
60. Dostojevski F. M.: RIKOS JA RANGAISTUS II §§§§
335 s. Otava 1975 (1866) (Juhani Konkka) YK
Sovinisti ja yli-ihmisenä itseään pitävä Raskolnikov tappaa kaksi vanhaa naista kirveellä. Pitkien selvitysten jälkeen hän antautuu poliisille ja hänet viedään vankileirille Siperiaan. Tänne häntä seuraa Sonja, teoksen ainoa miellyttävä ihminen, jota Raskolnikov kohtelee alentuvasti. - Luin teoksen osasissa, luvun kerrallaan. Teksti on jahkailevaa, kerronta hidasta. Nopeampi lukeminen olisi pakottanut kursoriseen lukemiseen, jossa yksityiskohdat olisivat jääneet hämäriksi. Omaa aikaansa kirja kuvaa sattuvasti, ja tapahtuma-aikaan tätä pitää verrata. Vaikka tulee näitä raskolnikoveja myöhemminkin, Hitleristä muihin populisteihin asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...