tiistai 21. toukokuuta 2019

Tallinna 16-20.05.2019

Bussilla asemalle, junalla Helsinkiin. Kävellen asemalta Länsisatamaan, Finlandialla Tallinnaan ja kävellen hotelli Ilmariseen. Enpä ole ennen saanut hotellissa tylyä vastaanottoa. Kaitpa neidille sattui huono päivä. Loppuaika sujui mallikkaasti, vaan ei ko. neitokaista enää näkynyt.
Tällä kertaa emme käyneet missään uudessa paikassa, emme myös missään näyttelyssä tms. Paikallisliikennekorteilla (5 €/3 vrk) reissasimme ympäriinsä, pisimmillään Leijonapuistoon kevättä ihmettelemään. Kävimme myös Toompealla ja Kadriorgassa. Käveltyä tuli ainakin kymmenen kilometriä päivittäin.
Ruokailut:
Ensimmäinen ateria Talukõrtsissä, joka on paikkana eniten minulle mieleen, toinen Karjakelderissä, minkä Kievin kana ei tosin ollut Kievistä kuullutkaan ja kolmas Basilikassa, jonka ruoka oli maukkain. Kahvit joimme Pagarikodassa, Pagaripoisidissa ja Energiassa, peruskamaa.
Ostokset:
Haettuamme turhaan ympäri kaupunkia tarvitsemiamme tavaroita menimme Sadamarketiin ja ostimme sieltä edullisesti kaiken tarvitsemamme. Toki Livikossakin kävimme.
Paluumatkalla laiva oli myöhässä emmekä ehtineet ensimmäiseen junaan. Toinen oli myyty loppuun joten palasimme Kuopioon Tampereen ja Jyväskylän kautta. Loppumatka taksilla ja kotona olimme puoli kymmeneltä ip.


Kahden hengen huoneessamme oli vain yksi tuoli, eikä toista saatu pyynnöstä huolimatta. Niinpä söin tuloruokamme (Voileipäkakkua, olutta ja konjakkia) yöpöydällä istuen.


Kadulla joimme janoon oluet. Ravintolan nimi kertoo, minkälaatuista olutta saimme (no, ei siinä oikeasti muuta vikaa ollut kuin hinta)






Nämä kuvat Kadriorgasta. Yllä minä ja Poska (Tallinnan kaupunginjohtaja 1913 - 1917) ja alla kuva Japanilaisesta puistosta, jonka nyt näimme ensimmäistä kertaa valmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kierros Kuopiossa

  Kävimme Matkuksessa, jossa on mm. IKEA. Kävelimme kerrokset läpi emmekä tietenkään ostaneet mistään mitään. Ikean lisäksi rakennuksessa on...