perjantai 23. elokuuta 2019

Marinaa ja pyöveli

Tulimme rantamökille sisaren (85) kautta - hommasin hänelle siivousfirmasiivouksen joka toinen viikko ja ikkunanpesun. Olen siivoukset hänen luonaan tehnyt tähän asti, mutta ikää karttuu ja työinto laimenee.

Luettu:

112. Hargla Indrek: APTEEKKARI MELCHIOR JA PYÖVELIN TYTÄR §§§
406 s. Moreeni 2013 (Jouko Vanhanen) YK/RM
Tallinnassa 1400-luvulla murhataan, unohdetaan ja ollaan muita kuin ollaan olevinaan. Pyövelin tytärkin pääsee hengestään eikä syyllistä saada kidutuspyörään vaan hänet tappaa oikeutetusti pyöveli itse. Muutenkaan tässä Melchior-osassa ei kidutuksilla hekumoida, joka on hyvä asia. Keskiaikaista Tallinnaa kuvataan asiantuntevasti, mutta liikaa sanoja teoksessa on.

***********************************
Marinaosuus:

Luulisinpa, että ihmisen evoluutiokehitys on loppunut ja taanntuminen alkanut. Samaa presidentti Trump julistaa: Make America Great Again. Kaipuu on takaisin valkoisen ylivallan, rotuerottelun ja Klu Klux Klanin perään. Kaksi viimeksi lukemaani kirjaa, Apteekkari Melchior ja pyövelin tytär (1400-luku) sekä Tuulihaukka (1000-luku), kertovat ajoista, joihin ihmiskunta on palaamassa. Sodista ei koskaan päästykään, mutta kidutukset ja kuolemantuomiot palaavat uudelleen myös oikeiden nykydemokratioiden normaalikäytännöksi. Ja ellei muuten ihmiskuntaa atomivoimin tuhota, taantuminen palauttaa uskonnollisen fanatismin, rotusorron ja kansallisfasismin kautta ihmiset aikojen kuluessa keräilijöiksi ja kepillä tappajiksi. Onneksi ainoalla tyttärellä ei ole lapsia. Oma geenilinjani päättyy tarpeeksi aikaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...