keskiviikko 7. elokuuta 2019

Pronssia isänmaan haudalla

Eilen kävimme Saarijärvellä löytöjä tekemättä, illalla saunoimme. Tänään oli vuorossa perusteellinen autonpesu. Eilen haimme postin veneellä, moottori alkoi oikutella paluumatkalla joten tänään haimme kävellen lehden.

Luettua:
102. Ropponen Markku: PRONSSIJUHLAT §§§
141 s. Tammi 1990 RM
Kulmakapakan pitäjä toimii virkansa ohella salapoliisina ja vanha murha ei olekaan vanha murha mutta uudet ovat ja niistä jää kiikkiin. Hupaisia henkilöhahmoja, epäuskottavia tapahtumia ja muutakin viihdyttävää tässä Ropposen (aikanaan sisaren työkaveri) esikoisessa.

103. Haanpää Pentti: ILMEITÄ ISÄNMAAN KASVOILLA §§
177 s. Into 2013 RM
Alkuperäinen teos valmistui 1933, mutta vasta nyt se ilmestyi siinä muodossa, kuin kirjailija halusi. Sensuuri iski. Miksi lie. Poliittiset novellit eivät ole aikaa kestäneet. Löytyypä fantasiaakin: Työvoimantuotannon rationalisoiminen.... on kertomus kuvitteellisesta paikasta, jossa asiat ovat olevinaan toisin kuin Suomessa. Tämä oli enemmän kiinnostava kuin nautittava kirja.

104. Topelius Zacharias: VIIKINGIN HAUTA §§
133 s. Faros 2018 RM
Kokoelma suomennoskurssilla käännettyjä novelleja, jotenkin pahnanpojimmaisia. Niminovelli oli vetävä, monista muista samaa ei voi sanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...