keskiviikko 21. elokuuta 2019

Riisa ja haukka

Kävimme Kuopion Ortodoksisessa kirkkomuseo Riisassa ensimmäistä kertaa peruskorjauksen jälkeen. Hieno on paikka, todella. Lisukkeena oli Petros Sasakin ikonien näyttely. Sasaki oli japanilainen joka tuli Suomeen ja teki täällä elämäntyönsä. Sasaki kuoli 1999 syöpään, muutaman kerran ehdin hänet nähdä Kuopion katedraalissa.


Yleiskuva yläsalista. Sasakinäyttelyä ei saanut kuvata, muualla kyllä.


Valamon luostarin perustajien, Sergein ja Hermanin sarkofagi, tuotu Laatokan Valamosta toisen maailmansodan jälkeen lukuisien muiden esineiden, ikonien jne. kera.


Aina kun vanhan kirjan näkee, sen haluaisi ottaa käteensä, selata ja haistella. Ei toki näitä aarteita saanut kopeloida.
Pari tuntia meni siivillä, samassa tilassa on myös kirkko, jossa myös kävimme.

************************'
Luettua:

111. Utrio Kaari: TUULIHAUKKA §§§ §§
920 s. Tammi 1995 AK
Olaf Tuulihaukka sankaroi 1000-luvulla Euroopassa. Paremmin nimihenkilö voisi olla Aure, Launialan tytär, uneenlaulaja, joka elää täyteläisen ei niinkään helpon elämän ja lopulta vaimoutuu Olafille. Aikakauden sotaa tulvillaan oleva elämä kuvataan asiantuntevasti, oikeita historian henkilöitä ja tapahtumia sidotaan yhteen tarinan keinoin. Laitan teoksen fantasiahyllyyn Vaskilintu-teoksen viereen. (Kirja painoi 1220 gramaa, joten sen lukeminen oli raskasta)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...