perjantai 9. elokuuta 2019

Kivijärvellä, synnyinkunnassani

Ajoimme Kivijärvelle, mökiltä on matkaa parikymmentä kilometriä. Kirkonkylä on siisti ja hyvinvoivan oloinen. Keskustaa rakennetaan ja moni vanha rakennus on purettu.


Kuva Kivijärven satamasta. Tästä Talvi-Kalle kauan sitten haki meidät aina kesämökillemme Riepuniemeen keskimoottorillaan. Tulimme Kivijärvelle bussilla, ensin Jyväskylään asti meidät toi höyryveturin vetämä juna kovine puupenkkeineen.


Sää oli suopea, ehdimme hetken istuskelemaan uimarannallakin, jota aikanaan ei toki paikalla ollut. Paikalla olisi ollut hyvän näköinen kahvilakin, mutta varmuuden vuoksi olimme juoneet kahvit ennen matkaa. Ja syömään palasimme mökille. Olisi kirkolla pitseriakin ollut...

Luin:
105. Ruusuvuori Juha: MAJURI MAX §§§
306 s. Wsoy 1997 RM
August Maximilian Myhrberg riehui maailmalla sotilaana 1800-luvulla. Piti tapella Kreikassa ja Puolassa ja vähän muuallakin. Rakastettu meni toisen kanssa naimisiin ja ylipäätään kaikki hommat menivät plörinäksi. Onneksi neekeripalvelija Holger pärjäsi isäntäänsä paremmin (Kuten Kaptah Sinuhessa). Teos perustuu tosiasioihin ja viihdyttää tarpeeksi.

*******************
Wikipediassa kerrotaan Myhrbergistä, mainitaan myös tekstejä joita miehestä on kirjoitettu, mutta ei tätä. Siksi kait, että suurin osa kirjasta on kuvitteellista, historiallisten tietojen ympärille kudottua kertomusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...