perjantai 4. lokakuuta 2019

Kuopijoon (eikä Helsinkiin)

Eilen ajoimme rantamökiltä Kuopioon, keli oli mainio eikä edes vettä satanut. Tänä aamuna oli lumen viskonut maahan ja sataapa edelleenkin. Kait tuo sulaa, tiedä häntä.


Lopuksi on pakko narista:

Ilomantsi ja Kivijärvi ovat Suomen synkimmät kunnat väestöennusteessa – "Niillä, jotka pystyvät lähtemään, vaihtuu maisema"

Siinä otsikko Yle.fi verkkosivulta. Kivijärvi, minun syntymäkuntani, on Kannonkosken naapurikunta. Ja Kannonkoskella on meidän rantamökkimme.
Puolueilta kyseltiin, pitääkö Suomi pitää kokonaan asuttuna. Se puolue, jota olen itselleni läheisimpänä pitänyt, tuntuu enimmäkseen olevan sitä mieltä, että mitään hajasijoittelua ei tarvita vaan kaikki Helsinkiin ja maaseutu autioksi. Niinpä seuraavissa vaaleissa katsonkin tarkkaan, mille aatteelle ääneni annan. Koskaan en ole kuulunut mihinkään puolueeseen enkä aio liittyäkään. Mutta Suomen maaseudun haluan säilyttää elävänä, hinkuvat poliitikot mitä hinkuvat. Fimeaa ei siirretty Kuopioon vaikka päätökset olivat olemassa. Pääjohtaja ei halunnut ja Hesan poliitikot naukuivat vastaan. Samoin tuntuu käyvän pelastusopiston kanssa. Pääkaupunkiseutu jyrää muut alleen ja hykertelee. Hävetköön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...