maanantai 21. lokakuuta 2019

Pari kirjaa tuli luettua loppuun ja aamu-uutisetkin pilattiin

133. Väyrynen Taru ja Tarmo: JÄÄSILMÄ §§§§
468 s. Tammi 1998 YV
Taitavasti kirjoitettu nuortenromaani, joka aivopesee lukijoitaan oikeaan (minun mielestäni) suuntaan. Seksuaalisuudestakin annetaan mukavasti perustietoja ja väkivallattomuutta arvostetaan.Tietenkin teoksessa on keinotekoisen makuista keittiöpsykologiaa, mutta se sallittakoon. Mielelläni minäkin vanhus tätä luin.



134. Enqvist Kari: KUOLEMAN JA UNOHDUKSEN AIKAKIRJAT §§§ §§
205 s. Wsoy 2014 (2009) Bon YK
Erittäin älyllisiä esseita elämästä. Ateisti, fyysikko Enqvist on humaanein tietämäni ihminen, ja ymmärtää, mistä elämässä on kysymys. Uskooko juuri johonkin jumaluuteen, on sivuseikka ja sanoilla leikittelyä. Joskus nuorempana miehellä on ollut hieman ylimielisyyttä teksteissään, tässä ei. - Bon-kirjan teksti oli turhan pientä, ja hyvät pykälät teos sai tietenkin siitä syystä, että olin samaa mieltä.


*************
Olen mielihyvällä katsonut televisiosta aamuisin Ylen uutiset puoli seitsemältä tai seitsemältä. Siitä on saanut napakan katsauksen yön ja edellisen päivän tapahtumiin maailmassa. Nyt uutiset on uudistettu ja minulle riitti. Siirryn radiouutisiin. - Kuvan alareunassa vilistää koko ajan tekstejä, jotka hajottavat huomiota. Uutisia luetaan pari minuttia ja sitten aletaan "syventää" jotain uutista asiantuntijoiden kera. Säähän asti en jaksanut katsoa tuota mässytystä. Ei, ei tämä ole uudistusvastarintaa. Tällainen tarjonta ei vain ole minua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoja ilman lainauskorttia kirjastosta

 Joutessamme kävimme Siilinjärvellä. Kiersimme Elävän Kaupan, ViaDian ja iiniMiinin (puolikirpputori)  löytämättä mitään. Kirjaston vaihtohy...