torstai 5. joulukuuta 2019

Kiduttava tulisydän

 
151. King Jonathon: VARJO PIMEÄSSÄ §§§+
253 s. Wsoy 2007 (Raimo Salminen) Sapo 443 YK
Evergladetissa elelevä entinen poliisi sotkeentuu vakuutuspetostutkimukseen ja samalla varattuun naispoliisiin. Asiallisen taitavasti kuvattu vyyhti aukeaa ja suoalueen joella uitellaan lopuksi uistimen siimaa.

152. Väyrynen T & T.: TULISYDÄN §§(§§)
483 s. Tammi 1999 YV
Keskiaika-mallisessa fantasiamaailmassa eletään sekalaisissa oloissa. Hyvää teoksessa on erilaisten ihmisten (homot, vammaiset jne) arvostaminen. Täysin mitätöntä taas on sotien ja väkivallan kuvaaminen elämään luonnollisesti kuuluvina asioina. Etenkin oudoksuttaa kidutusten yksityiskohtainen kuvaaminen. Lisäksi annetaan ymmärtää, että järkipuheella olisi jotain parantavaa vaikutusta julmiin ihmisiin. Kerronta on sujuvaa, eikä tulisydän-korulla ole sitä juoniasemaa, joka sillä voisi olla. 


 *********************
Vaimon sisar on käymässä, koulu (Kuopion Tipula) täyttää 140 vuotta ja heillä on luokkajuhla samalla. Vaimokin kävi tuon koulun, virallisesti ennen Kuopion tyttölyseo, nykyään myös pojille opetusta antava Kallaveden yhteislyseo. Vaimo ei mennyt juhliin. 


Kävimme lounaalla torihallin kellarissa. Kunnon apetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JUMISSA

Luettu: 43. Hakkarainen Milka: HIIDENJUMI §§½ 310 s. Myllylahti 2023 Kielellisesti verraton teos alkaa synkeän lupaavasti. Valitettav...