lauantai 20. elokuuta 2016

Luettua99. Waltari Mika: MIKAEL KARVAJALKA ****
780 s. Wsoy 1948 3.p AK
Tuttu kuvio: Hyväuskoinen Mikael söhrii elämäänsä vierellään yksinkertainen Antti, joka on paljon Mikaelia fiksumpi, ainakin käytännön asioissa. Naiset ovat kavalia ja miehet petollisia ja julmia. Ei tästäkään teoksesta ihmisuskon kohottajaksi ole. Oma.


100. Kero J. T.: AVARUUKSIEN VAARA *
191 s. Karisto 1955 YV
Teoksen mukaan ensi vuonna 2017 tapahtuu kummia. Kuun tukikohta havaitsee oudon avaruusaluksen, joka laskeutuu Suomen Lappiin. Vaarasta tulevat pantraanit varoittamaan. Näes Alfa Centaurin asuttu planeetta on pian asumakelvoton, ja pahat pantraanit ovat tulossa valloittamaan maata omaksi elinpaikakseen. Hyvät pantraanit lähtevät muutaman reippaan maalaisen kanssa asiaa hoitamaan. Kuinka ollakaan, veikkoset onnistuvat tuhoamaan pahat pantraanit ja heidän hyökkäysavaruusaluksensa. Kirjailija on perillä fysiikasta, mutta asenne on aatunaikainen. Lisämauste on, että Proxima Centaurilta on juuri nyt 2017 löydetty maankaltainen planeetta. Oma.

(Maankaltainen tarkoittaa kiviplaneettaa, joka sijaitsee elämävyöhykkeellä, eli vesi voi olla nestemäisessä muodossa. Elämästä ei tiedetä.)


101. Tenhunen Eeva: KUOLEMA SAVOLAISEEN TAPAAN ***
256 s. Wsoy 1989 3.p YK
Savolaesta söhellystä, joka ei aivan toivotonta ole. Muutama ruumis on ujutettu mukaan, jotta syntyisi dekkari. Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luettua, osin rantamökillä

51. Outsider (Seppo Tuisku): TOHTORI CAPRAN ROBOTTI § 80 s. Ajanviete 1965 YV Pekka Lipponen & Kalle-Kustaa Korkki nro 1. H...