lauantai 13. toukokuuta 2017

Tallinnassa 7-11.5.2017

Junalla edestakaisin Helsinkiin, Finlandialla merimatkat, perillä hotellina taas kerran Metropol. Ilma oli viileänkylmä, vain muutaman asteen plussan puolella. Onneksi vaatetta oli tarpeeksi mukana.
Tukkani ja partani kävin leikkuuttamassa mummolla Rottermanin yläkerrassa. Pirkko teki saman tukalle Metropolin kauneussalongissa. Molempien leikkelyt onnistuivat oivallisesti.
Uutena kohteena kävimme Tallinnan Teletornilla.


Alakuvassa seison tyhjän päällä, alas on 170 metriä.


Kompleksin alakerrassa oli museo, jossa esiteltiin elämää Neuvosto-Eestissä. Hauska oli paikalla kiertää. Kuvassa tutustun mainioihin ruohonleikkureihin, jotka piti itse koota erilaisista osasista.


Ruoat söimme Talukörtsissä, Hell Huntissa ja Ses Besissä. Mainiot eväät. Kahvit joimme Pagaripoisidissa, Pagarikodassa ja Narvassa. Viimeksi mainittu oli uudistettu melkein viihtyisäksi.
Ostokset jäivät vähiin. Eväiden ja alkoholin lisäksi ostin nahkahanskat.
Ratikoilla ja busseilla kuljimme runsaasti, kolmen päivän matkakorteillamme, jotka maksoivat 5 € hengeltä. Kiersimme kaikki peruspaikat eli Toompean mäen, Kadriorkan puiston sekä Vanhankaupungin. Perusreissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marsin kanavat

Jatkoin Bonsdorffin teoksen TÄHTITIEDE (1899) lukemista.  Tässä kirjan kuva Marsin pinnanmuodoista: Kuvassa näkyvät Schiaparellin löyt...