torstai 5. heinäkuuta 2018

Luettua

75. Ekman Kerstin: TAPAHTUI VEDEN ÄÄRELLÄ §§§§§
400 s. SSKK1995 (Oili Suominen) YK/RM
Aloin lukea kirjaa väärin, dekkarina. Onhan tämä toki sellainen, mutta paljon muutakin. Hidaslukuinen teos, kahdella aikatasolla kulkeva. Kolme murhaa, sisäpiirin liki mystiikkaa. Pohjois-Ruotsin jotenkin ummehtunutta ilmapiiriä ja muualta tullut opettajatar. Tämä pitää jossain vaiheessa lukea uudelleen. Oma.

76. Wiio Osmo A.: LASCAUX´N LUOLAT §§
115 s. Otava 1958 AV
Professori Wiio tekaisi nuorille suunnatun scifin, joka on sekoitus von Dänikenin ajatuksia ja aikansa arveluita asteroidivyöhykkeen synnystä. Teoriat eivät pidä paikkaansa nykytiedon mukaan. - Luolista löytyy tuntematon onkalo, jonka seinillä on kuvia avaruusaluksista. Ne on piirtänyt rotu, joka on tullut räjähtäneeltä viidenneltä planeetalta (ei siis Jupiterista) kymmeniätuhansia vuosia sitten. Kummasti lisääntyivät alkukantaisten maan ihmisten kanssa ja loivat nykyrodun. Onneksi kirjoittaja lopussa kertoo, ettei ole ihan varmasta tiedosta kyse. Oma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...