lauantai 15. syyskuuta 2018

Luettua Lapinmatkalla

107. Lustgarten Edgar: PÄHKINÄ PURTAVAKSI §§
224 s. Wsoy 1979 (Kristiina Rikman) Sapo 234 RN/K
Hra Groove horjahtaa kerran oikealta tieltä. Murha tapahtuu. Hra Groove tuomitaan ja syyttömänä hirtetään. Niin pääsi käymään. Oma.

108. Suutari Viljo: PUNAINEN PILVI §§§(§)
495 s. Cossus 1979 K
Outo teos, luulin uskonnolliseksi mutta oli jotain aivan muuta. Kirjoittaja oli mm. Vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja ja vankilassa jatkosodan aikana. Punainen pilvi on sodanvastainen kertomus atomisodasta ja sen jälkeen muutamasta elossa säilyneestä ihmisestä. Suutari piirtää mieleisensä yhteiskunnan, joka syntyy entisen raunioille. Sukurutsan kauttakin joudutaan liikkeelle lähtemään. Cossus oli lie omakustannusyhtiö? Kustannustoimittajaa olisi tarvittu, metsästystä olisi pitänyt vähentää ja pari viimeistä lukua jättää pois. Muutenkin sivut ovat suurikokoisia ja tupaten täynnä, lyhentäminen olisi tehnyt terää. Mutta jotain omituisen kiinnostavaa tekstissä silti oli. Oma. Kaksi viimeistä luettu Lapinmatkalla, Rovaniemellä ja Kolarissa.


*********************
Palasimme Kolarista. Matka oli onnistunut. Ensi viikolla rantamökille puolukanpoimintaan ja sen jälkeen Tallinnaan vajaaksi viikoksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...