torstai 23. elokuuta 2018

Luettua, ja paluu kaupunkiin

99. Simenon Georges: MAIGRET EPÄRÖI §§§
191 s. Otava 1987 (Marja Luoma) RM
Maigretilla on kourassaan piippu eikä colt, ja rikosten ratkaisuissa hän käyttää älyään eikä riehu kännissä tappelemassa roistoja vastaan. Mitään epäröintiä en kirjasta löytänyt. (Epäröi alkuperäisessäkin, hésite) Mielellään näitä lukee, vaikkakin suppeus latistaa juonen käsittelyä. Oma.

100. King Stephen: RITA HAYWORTH - AVAIN PAKOON §§§
n. 110 s. Book studio 1998 (Tapio Tamminen) RM
Kertomus on nimellä Toivon kevät kirjassa Mallioppilas. Elokuvan olen pari kertaa katsonut. Mies joutuu syyttömästi vankilaan. Vartijat ovat iljettäviä. Mies kaivaa reiän sellinsä seinään elokuvajulisteen alle. Aikaa kuluu 27 vuotta. Mies karkaa seinän sisällä kulkevien viemäreiden kautta ja perustaa pienen hotellin Meksikoon. Mukava vankikaveri pääsee vankilasta ja kipaisee perään. Toista teoksen kertomusta en viitsinyt lukea juuri alkua pitemmälle. Oma.

101. Campbell H. J.: AIKAKONEEN SALAISUUS §§
151 s. Nide 1954 (Käännös) RM
Kääntäjää ei ole ilmoitettu, lisäksi tekele vaikuttaa lyhennelmältä. Ajat ja avaruudet pyörivät spiraaleina ja leikkaavat toisiaan siellä sun täällä. Pahalaiset ulkoavaruudesta aikovat vallata Maan. Sankarimme urheasti estävät kierot temput ja lentelevät muutamassa hetkessä valtavia tähtietäisyyksiä. Lopuksi aikakone tuhotaan polttosätein. Oma.

************************'
 Palasimme sateessa kaupunkikotiin.  Palaan rantamökille ensi viikolla herroja odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TSASOUNA, PALO

  Päiväkävelyllä kävimme Toivalan tsasounalla. Paikka on komea ja rakennus soma, mutta aivan edessä kalliotörmän alla rämisee moottoritie. M...