sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Nallen sanomaa

Olin muutama vuosi sitten arkkipiispa Leon järjestämässä tilaisuudessa, jossa puhui liikemies Björn Wahlroos. Tärkein anti hänen sanomassaan oli moneen kertaan toisteltu "Osakeyhtiön ainoa tarkoitus on tuottaa mahdollisimman suuri voitto osakkailleen". Tähän viitaten en saata ymmärtää osakeyhtiöitettyjä terveys- ja vanhuspalveluita. Tuleva hallitus yrittänee pienentää niiden osuutta hoitopalveluissa, tätä pidän hyvänä. Itse olen aina käytttänyt hyväkseni vain yleistä terveydenhoitoa ja olen ollut tyytyväinen. Toivon vilpittömästi, että kuolen ennen kuin joudun minkäänlaisen vanhuushoidon piiriin. Niin kauan kuin henki hinkuu jonkin mukavan perään, yritän elää miellyttävää elämää. Onneksi vaimo pitää huolta terveellisyydestä.
 Luettua:
 
72. Eskola Antti: VANHUUS §§§§
230 s. Vastapaino 2016 3.p YK
Puoli vuotta sitten kuollut Eskola kertoo vanhuudesta kokemusäänellä. Yli kahdeksankymppinen omalla tavallaan uskova vasemmistolainen sosiaalipsykologian emeritus-professori selvittää kantansa huolellisesti perustellen. Olen samaa mieltä: Vanhuus on kiinnostavaa aikaa ja kuolema se vasta kiinnostavaa onkin. Hoitotestamentissani kiellän turhan elvytyksen ja vaadin kunnollisen kivunlievityksen. Kiitän Eskolaa omien tuntemusteni vahvistamisesta.


(Tarkistin vuonna 1972  Eskolan kirjan Vasen laita lavea  esperantonkielisen käännöksen (Vasta la flanko maldekstra, Jussi Jäntti). Viisasta puhetta sekin oli.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TSASOUNA, PALO

  Päiväkävelyllä kävimme Toivalan tsasounalla. Paikka on komea ja rakennus soma, mutta aivan edessä kalliotörmän alla rämisee moottoritie. M...