tiistai 1. syyskuuta 2020

Hirvikärpäset ja elämän synty

 Eilen keräsimme metsästä mustikoita ja rouskuja. Metsä oli täynnä hirvikärpäsiä, tänään kaivoin viimeisen (toivottavasti) tukastani.

Tänään kävimme Saarijärvellä, teimme normaalin kierroksen: kahvilassa Äijäsellä, ostoksilla Tokmannilla, lounaalla Ruustinnassa ja ruokakaupassa S-liikkeessä. Kierrätyskeskuksesta emme löytäneet mitään.

Luin:

103. Lehto Kirsi: ASTROBIOLOGIA §§§§

246 s. Ursa 2019 YK/RM

Alaotsikko Elämän edellytyksiä etsimässä. Koska biologia on minulle outo ala, lukeminen oli paikoittain hidasta. Lähinnä mieleen jäi, että mikäli ajattelevaa porukkaa muualta maailmankaikkeudesta löytyy, se todennäköisesti on rakentunut samojen peruspilareiden ympärille kuin meilläkin. Vettä, hiiltä, happea jne. Teos on umpitieteellinen selvitys mutta ongelmana on ensimmäisen ulkopuolisen elämän löytyminen. On outoa kuvitella, ettei muuta elämää maailmankaikkeudessa olisi. Todennäköisimmin mahdollisesti löytyvä elämä on bakteerien kaltaista. Teos on erittäin tarpeellinen tieteiskirjallisuutta harrastaville.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...