sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Matkalla ja luettua

 Luin:

 

141. Mazzarella Merete: KUN KESÄ KÄÄNTYY

219 s. Tammi 2001 2.p (Risto Hannula) AV

Alaotsikko Vanhenemisen taidosta kertoo hyvin, mistä on kysymys. MM on laajalti sivistynyt, tietorikas nainen ja hänen mietteensä vanhenemisesta ovat viisaita. Ennakkoluuloni kirjailijasta naisten hömppäkirjoittajana saivat murskalopun.


142. Huovinen Veikko: KUIKKA §§§

156 s. Wsoy 1963 2.p YV

Hieman keräilyerältä tuntuvia pakinoita. Toki Huovinen kirjoittaa osaa ja juttu Ampuvat tykillä liippaa läheltä, etten vie kirjaa fantasiahyllyyn. Suomen valtio myy tykkinsä, koululaisruhmä ostaa yhden ja ampuu erään navetan mäsäksi. Ovat veijarit lisäksi navetanomistajan kanssa puhelinyhteydessä, että navettaan saadaan suunnattua kolmannella ammuksella osuma.


143. Arhippa Pirkko: KULTAVERKKO §§

233 s. Mäkelä 1982 JKL

Hieman kankea kertomus nukketeatterista, murhasta ja ihmissuhteista. Tavan mukaan epätodennäköisin on murhaaja. Seppä takoo somasti pajassaan ja eräänlainen hippiyhteisö myy kutunjuustoa torilla.


 

**********************

Olin koko viikon sisaren luona Jyväskylässä. Kuljin yleisillä kulkuneuvoilla. Juna oli palatessa melko täynnä ja nirppanokkanaisia oli muutama ilman kasvosuojaa toisilleen lirkuttamassa. Toivottavasti eivät tartuttaneet koronoita ympärilleen. Suurin osa matkustajista oli asianmukaisesti suojattuja. 

Sisaren kanssa katselimme taas vanhoja valokuvia. Tässä äitini hyvinkin nuorena.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...