torstai 31. joulukuuta 2020

Aurinko laskee vaikka nouseekin. Ota siitäkin selvää.

Koronavuosi loppuu. Ainoastaan ulkomaanmatkailu jäi tältä vuodelta vähiin - keväällä yksi Tallinnan keikka - mutta muuten elämä kulki  suurin piirtein normaaleja latujaan. Yleensäkin eristäydyn ihmisistä, joten koronakaranteeni muistutti yleiselämää.

Pannaan tämä kuva vielä esille edustamaan iltaa kohti kulkevaa elämäämme. Siitä huolimatta, että kuva on aamulla otettu rantamökin laiturilta. (Tulikohan tähän jotain sala-ajatusta mukaan?)

*****************

 Luin, tämän vuoden viimeiset loppuun saatetut teokset:

153. Sinervo Elvi: VUORELLE NOUSU §§

242 s. Tammi 1948 YK

Rehellisen kommunistinen novellikokoelma, jossa inhimillinen sävy taustalla. Vähän pitkäveteiseltä tuntuivat kertomukset poliittisista vangeista ja perheenelätysongelmista. Viimeinen pitkä niminovelli kuvaa asennoitumista aborttiin. Tutustuinpä tähänkin kirjailijaan.


154. Waltari Mika: KIINALAINEN KISSA §§

390 s. Wsoy 1983 RM/AK/YV

Anteeksi Mika, mutta minusta nämä sadut olivat pitkästyttäviä. Edes Samppa Lahdenperän kuvitus ei minua riemastuttanut. Kokoelmaan on kerätty 33 tarinaa vuosilta 1929 – 1945 ja tytär Satu on ollut mukana toimittamassa. Toki kulttuurihistoriaa. Ja fantasiahyllyyn teos pääsee Turms, kuolemattoman rinnalle, joka onkin satuisampi kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...