torstai 26. elokuuta 2021

Kirjoja sinne jos tännekin

 Luin:

 

93. Valtaoja Esko: ENSIMMÄINEN KOIRA KUUSSA

480 s. Ursa 2014 AV

Valtaojan kerätyt kolumnit eri lehdistä. Mainiota sanankäyttöä ja lisäksi mielipiteitä, jotka eivät minua ärsytä. Päinvastoin. Mutta monia taatusti kismittävät.

 



94. Kurtén Björn: MAMMUTIN SUOJELIJA §§§

221 s. Tammi 1984 (Leila Koivukangas) YK

Paleofiktio, joka pyrkii olemaan samalla faktaa. Neandertalilaiset ja cromagnonilaiset elävät sovussa rinnakkain. Kurtén pitää näiden jälkeläisiä hedelmättöminä. (Kuitenkin nykyeurooppalaisissa on neandertalilaisten perimää pari prosenttia. Ainoa ”puhdas” ihmisrotu on tumma afrikkalainen.) Jatkoa teokselle Musta Tiikeri. Musta Tiikeri oli vetävämpi. 


 Hankin lisäksi pari minulta puuttunutta fantasiakirjaa. Molemmat ovat postissa tulossa - olemme ensi viikon rantamökillä, joten niiden pitäisi olla minua odottamassa kun palaamme. Toinen on Heikki Nummen (Martti Merenmaa) Gorillamies (1923) ja toinen on Boriksen jäämistöä, ostin perikunnalta käypään hintaan Jukka Kontion Punaisen naamion (1926). Puutoslistani lyhenee mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VILLULA

  Viikon on ollut melko lämmintä, nyt kylmenee. Lähdemme huomenna asioimaan Kuopioon ja ainakin ensi viikon olemme kaupungissa. Pari kuvaa l...